Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu

Welk formaat kies ik voor mijn wanddecoratie?

Je hebt een print gekozen maar twijfelt over het formaat. Er zijn verschillende opties en iedere muur vraagt om een ander formaat. Afhankelijk van jouw muur is er altijd een ideaal formaat voor je wanddecoratie, poster of schilderij. Lees hieronder hoe je de perfecte formaat berekend. Toch nog hulp nodig? Neem dan contact op, we helpen je graag verder.


Het berekenen van de ideale maat voor jouw poster of schilderij

Om voor jouw wanddecoratie het ideale formaat te vinden kun je een simpele berekening maken. Hiervoor meet je hoogte van het beschikbare deel van de muur op. Dit deel je vervolgens door 2 en je hebt de ideale hoogte. Ben jij op zoek naar een schilderij voor boven de bank? Dan meet je dus vanaf de bank tot aan het plafond. Meet je hier bijvoorbeeld 140 cm (gedeeld door 2 is 70 cm) dan zou 50×75 cm (breedte x hoogte – bij een staande print) een goed formaat zijn. Op die manier blijft er boven en onder het schilderij nog een mooie ruimte over en hangt het niet te vol maar blijft de muur ook niet te leeg. Om nog een beter idee te krijgen kun je ook even het vlak ‘aftekenen’ met een meetlint op de muur.

Twijfel je tussen twee maten? Ga voor het grootste formaat.

Als je tussen twee maten twijfelt, dan adviseren wij altijd de grootste maat. De meest gemaakte fout is het kiezen voor een te kleine maat wanddecoratie. In werkelijkheid oogt een print altijd kleiner omdat deze dan samen te zien is samen met meubels. Grote objecten in een ruimte zorgen ervoor dat je wandecoratie poster of schilderij optisch kleiner lijkt. Wanneer je kiest voor een te kleine maat dan valt je print in het niet en heeft je muur nog steeds een leeg gevoel. Daarnaast zijn wandvullende schilderij en posters erg populair. Met een groot formaat eyecatcher maak je een echt statement aan de muur. In de huidige interieurtrends zie je daarom ook steeds meer fotobehang terug komen. Al onze prints zijn ook verkrijgbaar als behang. Twijfel je over de maat? Ga voor het grootste formaat!

Maten bij poster collages en schilderijen sets

Ga je voor een mooie poster collage of schilderijen set? Voor onze vooraf samengestelde sets geldt dezelfde berekening als voor losse prints. Zelf een set gecombineerd? Afhankelijk van de beschikbare ruimte aan de muur kun je een inschatting maken van het aantal prints dat past. Heb je bijvoorbeeld 2 meter in de breedte? Dan kun je zeker 3 ingelijste prints van 50 cm breed kwijt. Houdt er hierbij rekening mee dat je ook zo’n 10 cm aan tussenruimte meeneemt in je berekening. Ook leuk is een combinatie van allerlei grote en kleine formaten. Dit geeft een speels effect. Mocht je er niet uitkomen of wil je graag hulp bij het samenstellen van een collage of set, neem dan gerust contact op.