Het kiezen van meubels, aankleding en een sfeer; het stylen van je woonkamer kan een hele opgave zijn. Het begint allemaal bij het kiezen van kleuren. Kleur komt overal in terug. In de verf, het behang, de vloer, de meubels en de accessoires. Door te kiezen voor 1 hoofdkleur aangevuld met 1, 2 of max 3 bijkleuren krijg je al snel een woonkamer met eenheid. Maar welke kleuren passen bij elkaar woonkamer? Je begint met het kiezen van je basiskleur. Uiteraard hangt je kleurkeuze voornamelijk af van je smaak. Hou je van felle kleuren of juist van neutrale aardetinten? Echter zijn er ook een aantal kleurencombinaties die we regelmatig terugzien in woonkamers. Niet zo gek want deze kleuren passen gewoon goed bij elkaar. We zetten hieronder een aantal verrassende, speelse en stijlvolle kleurencombinaties voor de woonkamer voor je op een rij!

Bekijk gekleurde posters
poster luipaard wit
kleur woonkamer groen

Groen, zwart en goud als bijpassende kleuren voor de woonkamer

Groen is een basiskleur die op dit moment helemaal populair is. Groen is de kleur van de natuur. Het is een kleur die zorgt voor ontspanning en rustgevend werkt. Het is een positieve kleur die staat voor balans, harmonie en vernieuwing. Al deze eigenschappen maken het een zeer geschikte kleur voor de woonkamer. Groen is makkelijk te combineren met andere kleuren. Welke kleuren passen bij elkaar in een groene woonkamer? Je ziet steeds meer groen/blauw als kleurencombi. Maar ook groen/zwart of groen met goud past goed bij elkaar. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in industriële interieurs.

Een groene woonkamer vraagt om groene wanddecoratie. Met het groeien van een groen interieur zijn botanische posters in opkomst. Posters met planten, vetplanten, cactussen, palmbomen, bladeren en bloemen zie je overal terug. Bijvoorbeeld als foto poster of als vintage kunstplaat. Met zowel echte als decoratie planten creeër je je eigen urban jungle botanisch interieur.

Benieuwd naar extra tips van onze stylist?

Onze stylist schreef een checklist met 20 direct toepasbare interieurtips. Download hem nu en pas de tips direct toe op je eigen interieur.

 • Getekende pauw

  Vanaf: 28,-
 • Vetplant groen

  Vanaf: 33,-
Bekijk alle bijpassende posters

Blauw combineren met goud of oker in de woonkamer

Een andere populaire kleur voor de woonkamer is blauw. Blauw staat voor rust, vrede, vertrouwen, evenwicht en stabiliteit. Blauw is een mooie basiskleur die in alle tinten mooi is. Bijvoorbeeld lichtblauw voor een heldere en luchtige uitstraling. Of donkerder blauw of turquoise voor een stijlvolle uitstraling. Blauw kun je heel mooi combineren met goud of oker/geel. Kies bijvoorbeeld voor blauwe muren en zet daar als tegenhanger oker of goud tegenover. Die je dan terug laat komen in kussentjes, accessoires en wanddecoratie.

kleuren woonkamer blauw
poster eiffeltoren
poster insect kever blauw
 • Wereldkaart goud

  Vanaf: 33,-
Bekijk alle bijpassende schilderijen
poster geometrisch eenhoorn
poster neushoorn zwart wit
kleuren woonkamer bruin

Welke kleuren passen bij elkaar in een rauwe, robuuste woonkamer

Als het gaat om het kiezen van kleuren gaan mannen meestal voor zwart, bruin en wit. Dit zijn kleuren die we veel terugzien in stoere, rauwe of ruige woonkamers of woonkamers met een industriële stijl. Deze aardekleuren gaan perfect samen en geven een gebalanceerde sfeer. Geen schreeuwerige ruimte maar een rustige, maar robuuste kamer. Als je kiest voor zwart/wit en combinatie met bruin of grijs dan zit je altijd veilig. Op het moment is cognac een echte trendkleur. Deze bruine tint komt overal terug maar vooral in de meubels. Bijvoorbeeld een cognac bank of cognac beklede stoelen. Het is een tijdloze kleur en past erg goed bij wit. Wit maakt de kamer groter en bruin geeft body aan je woonkamer. Cognac/wit combi kun je makkelijk doorvoeren bij het kiezen van meubels en verf. Zo kun je je eigen industriële woonkamer creëren.

Levensechte dieren posters voor een industrieel interieur

Bij een kleurencombi als cognac/wit hoort bijpassende aankleding. Met interieurposters kun je deze kleurencombinatie makkelijk doortrekken aan de muur. Ga bijvoorbeeld voor een set met drie mooie posters met bruine kleur. Of ga juist voor een indrukwekkende eyeatcher. Bijvoorbeeld een zwart wit leeuw op een plaatmateriaal. Met dibond, plexiglas of aluminium heb je ook nog eens een stoer item aan de muur hangen dat perfect past bij je rauwe interieur.

 • Aap baviaan

  Vanaf: 33,-
 • Bruin paard

  Vanaf: 28,-
Bekijk alle bijpassende prints

Een paarse woonkamer met bijpassende kleuren

Paars is een vrolijke, zachte, speelse en rustgevende kleur. Het is een kleur die je nog niet zo vaak in woonkamers ziet. Logisch ook, want het is een gedurfde kleur en je moet er van houden. Maar paars kun je met heel veel kleuren combineren. Bijvoorbeeld met oranje. Zo krijg je een beetje een retro/vintage effect. De vintage stijl is terug aan het komen. Wil je daarin nog een stapje verder gaan? Kies dan als extra kleur bij paars/oranje voor oker. Paars kun je ook combineren met groen. Dus vul je woonkamer aan met planten. Paars is ook in te zetten als aanvullende kleur. Kies dan voor een basiskleur als zwart, bruin of grijs en combineer deze met paarse accenten.

Vintage aankleding voor een paars/groene woonkamer

Groen kun je terug laten komen met planten maar ook met botanische posters. Bijvoorbeeld met een mooie bloem of vetplant. Er zijn zelfs paarse vetplanten dus die zijn perfect voor een paars interieur. Combineer je paars met oranje en met oker? Dan krijgt je interieur vanzelf al een vintage uitstraling. Deze jaren 70 kleuren vul je aan met vintage wanddecoratie. Bijvoorbeeld met illustraties, vintage foto’s of zwart wit portretten.

kleuren woonkamer paars
poster wanddecoratie dibond
poster canvas stilleven bloemen schilderij
 • Vetplant patroon

  Vanaf: 28,-
Bekijk alle bijpassende posters
poster silhouet vrouw illustratie
kleuren woonkamer wit

Welke kleuren passen bij elkaar; woonkamer met wit

Wit is de meestvoorkomende interieurkleur. Kleuren zijn prachtig maar zonder een aantal witte muren lijkt je kamer erg klein. Wit is eigenlijk ook geen kleur. We associëren wit met onschuld, puurheid, kalmte, helderheid, netheid en eenvoud. Met veel wit heb je een woonkamer die erg netjes, fris en rustgevend aandoet. Alleen wit te saai voor jou? Combineer wit dan met een aanvullende kleur. Bijvoorbeeld mintgroen, roze of blauw. Zwart/wit is ook een tijdloze combinatie. Deze komt vaak voor in strak moderne of minimalistische interieurs. Hou je van opgeruimd, netjes en strak? Dan is deze kleurencombi wellicht iets voor jou.

Tekst posters voor een witte woonkamer

Wil je geen afbreuk doen aan het vele wit in je woonkamer? Maar wel aankleding? Ga dan voor papieren posters met veel wit. Bijvoorbeeld tekst posters. Deze passen overigens ook erg goed bij een minimalistisch, modern of zwart/wit interieur. Naast tekst posters zijn zwart wit foto’s ook erg mooi in een strak interieur. Bijvoorbeeld met poserende vrouwen, architectuur of landschappen.

 • Life is tekst

  Vanaf: 22,-
Bekijk alle bijpassende posters

Welke kleuren passen bij elkaar woonkamer

Je kunt natuurlijk voor een van de bovenstaande kleurencombinaties gaan. Maar kies vooral voor kleuren die jou aanspreken en die jij mooi vind. Wanneer je je houdt aan de 1/3 regel (1 basiskleur met max 3 aanvullende kleuren) dan kan er eigenlijk al niks fout gaan. Bekijk ook eens andere woonkamers op bijvoorbeeld woonboulevards of internet. Hier kun je veel inspiratie opdoen. Laat je inspireren en dan heb jij zo ook je eigen woonkamer ingevuld met prachtige kleuren.

Ter aanvulling van een kleurrijk interieur kun je gebruik maken van interieur posters. Bekijk eens de interieur posters van Sfeer aan de Muur! We hebben we een breed aanbod met mooie ontwerpen zoals foto posters, illustraties, sets en posters met tekst. Onze posters zijn verkrijgbaar op papier, dibond, canvas, forex, aluminium en plexiglas. Met een print op een van onze luxe plaatmaterialen heb je een van de meest populaire wanddecoratie van nu. Wil jij een stijlvolle eyecatcher in huis? Bekijk dan onze online shop!