Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu

Creëer in 5 stappen een botanische inrichting!

De botanische woontrend is helemaal in! Onder botanisch valt alles wat te maken heeft met planten. Denk aan cactussen, vetplanten, bloemen, jungle en bladeren. Het kan niet groen genoeg zijn. Een botanische inrichting geeft rust en een levendig gevoel. En is makkelijk te creëren! Met deze 5 stappen tover je je eigen interieur in een handomdraai om tot een urban jungle inrichting.


#1 Laat je inspireren

Ga op zoek naar ideeën voor een botanisch interieur! Struin internet af, kijk naar woonmagazines of ga naar een woonboulevard. Bekijk hoe anderen hun inrichting hebben gedaan en vraag waar ze hun spullen vandaan hebben. Verzamel al deze ideeën en beelden in een moodboard (vel papier met woorden en afbeeldingen). Nu heb je de eerste stap gezet!

#2 Groen als basis voor een botanische inrichting

Wanneer je een idee in je hoofd hebt van de inrichting ga je op zoek naar kleuren. Met een likje verf kun je al snel een botanisch effect in je interieur brengen. Verf bijvoorbeeld een of meerdere muren (donker)groen of ga voor een tropisch behang. Als je het liever iets minder drastisch aan wil pakken kun je ook kijken naar de kleuren van de vloer en meubels. Aardetinten zoals bruin, zwart en grijs komen vaak terug in een botanische inrichting. Deze zijn perfect te combineren met groene kleuraccenten in meubels en decoratie. Kies voor een mooie natuurlijke houten vloer en combineer deze met groene meubels. Bijvoorbeeld een groene stoel, bank of een kastje.

#3 Haal de natuur in huis

De basis in huis is gelegd. Nu kun je je interieur verder gaan aankleden. In een botanische inrichting kun je niet om planten heen. Dus ga naar het tuincentrum en sla planten in! Het leukste is om verschillende soorten en groottes te combineren. Kijk eens naar cactussen, vetplanten, monstera’s. Je kunt ze overal neerzetten. Op de grond, op een kast of op een wandplank. Zet ze in groepjes neer in verschillende groottes voor een speels effect. Uiteraard kun je deze planten ook matchen met (veld)bloemen. Bloemen vrolijken de boel ook weer op.

#4 Een botanische inrichting met natuurproducten

Naast planten zijn er meer natuurlijke elementen in huis aan te brengen. Kijk bijvoorbeeld eens naar je meubels. Kies voor meubels met natuurlijke materialen en die niet al te veel bewerkt zijn. Bijvoorbeeld een tafel van hout met de knoesten er nog in. Natuurlijke producten zoals riet, terracotta en katoen passen ook heel goed bij deze stijl. Deze natuurlijke materialen kun je perfect combineren tot een urban jungle interieur.

#5 Finishing touch met botanische decoratie

Om je botanische inrichting af te maken kleed je je interieur aan met woondecoratie. Leuk zijn bijvoorbeeld kleine vaasjes in groentinten voor cactussen en vetplanten. Of zet een houten ladder tegen de muur met daarover een plaid. Kies voor gezellige kussentjes met botanische printjes en zet flessen met bloemen neer. Een van de leukste items voor een botanisch huis zijn botanische posters. Denk aan mooie prints met bladeren, planten of vintage posters met insecten. Posters kun je makkelijk combineren met echte planten en je kunt er alle kanten mee op. De mogelijkheden zijn eindeloos!

#Bonustip: koop een botanische interieur poster

We willen je nog een laatste tip geven! Bekijk eens de botanische posters van Sfeer aan de Muur. Posters zijn grote sfeermakers in huis. Als je een botanische inrichting wil maar niet al te rigoureus wil veranderen dan zijn posters een goede optie. Ze geven net die finishing touch die je zoekt. En je kunt ze gemakkelijk matchen met de rest van het interieur voor een mooie eenheid.

Bij Sfeer aan de Muur hebben we een speciale categorie met posters die bij elkaar zijn gezocht voor een botanische inrichting. We hebben een breed aanbod met mooie botanische ontwerpen met onder andere cactussen, monstera’s, vetplanten, bloemen, palmbomen, bladeren en stengels. Ook hebben we allerlei dieren zoals insecten en vlinders. Onze vintage illustraties (zoals de oude schoolplaten) met bloemen, dieren en planten zijn ook erg leuk! Onze posters zijn verkrijgbaar op papier, dibond, canvas, forex, aluminium en plexiglas. En in verschillende formaten. Je kiest dus zelf je print, materiaal en formaat. Op zoek naar aankleding voor je groene interieur? Bekijk dan onze shop!

  • Vanaf: 42,-
  • Vanaf: 42,-
  • Vanaf: 35,-
  • Vanaf: 42,-

Laat je inspireren