Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu

10x de mooiste schilderijen voor boven de bank!

Op zoek naar een mooi schilderij voor boven de bank? Lees dan verder! Het is best lastig om een mooi schilderij te kiezen dat past bij je woonkamer en aansluit op je smaak, stijl en persoonlijkheid. Daarom hebben we 10 ideeën met mooie, opvallende en unieke schilderijen voor boven de bank op een rijtje gezet. Laat je inspireren, wie weet zit jouw perfecte schilderij er wel bij!


  • Vanaf: 42,-

#1 Botanisch schilderij voor boven de bank

Botanische schilderijen brengen levendigheid, rust en lucht in de ruimte. Één botanische print geeft al een groot verschil. Heb je een grote lege ruimte boven je bank? Deze botanische print met vlinder is een kleurrijke eyecatcher aan de muur. Deze is verkrijgbaar in diverse formaten en dus ook als rond schilderij. Loop jij voorop in de interieurtrends? Dan is een rond schilderij boven de bank echt iets voor jou!

  • Vanaf: 35,-

#2 Vintage schilderij voor een kleurrijk of boho interieur

Het mixen van oud en nieuw is helemaal in. Vintage prints zie je tegenwoordig erg veel. Denk aan oude schoolplaten, stillevens en vintage illustraties, zoals deze olifant. Maar ook klassieke grafische prints en vintage foto’s. Deze vintage schilderijen zijn een leuke aanvulling voor boven de bank in bijvoorbeeld een boho, klassiek of juist modern interieur.

  • orang oetan
    Vanaf: 75,-

#3 Schilderij set voor boven de bank

Dieren zijn een all time favorite als het gaat om wanddecoratie. Iedereen heeft wel een dier dat hem aanspreekt. Een mooie dieren foto is een eyecatcher aan de muur. Natuurlijk kun je voor één mooi dieren schilderij gaan maar denk ook eens aan een schilderijen set. Boven de bank heb je vaak best wel veel ruimte aan de muur. Deze kan een set sfeervol opvullen. Een set heeft een mooie eenheid en is net wat minder standaard. Een mooi voorbeeld is deze set met orang-oetans.

#4 Indrukwekkende dieren schilderijen

Nog zo’n prachtige dieren schilderijen set. Deze leeuwen zijn erg populair als schilderij boven de bank. Leeuwen worden niet voor niks de koning van het dierenrijk genoemd. Het zijn imposante dieren met hun lange manen, grote tanden en lange staart. De leeuw is dan ook geliefd bij vele interieurliefhebbers. Deze leeuwen set is een mooie eenheid en past in elk interieur met zijn zwart wit kleur (hij is bovendien ook in kleur verkrijgbaar!). Ben je op zoek naar originele schilderijen voor boven de bank dan is deze set iets voor jou!

  • leeuw en leeuwin duo zwart wit
    Exclusief
    Vanaf: 75,-
  • Vanaf: 42,-

#5 Reproducties van bekende schilderijen

Klassieke schilderijen horen thuis in een museum.. echt niet! Tegenwoordig zijn er vele bekende en onbekende schilderijen te bewonderen in interieuren. Vroeger waren deze schilderijen alleen te vinden in een museum. Nu kun je deze prints ook zelf in huis halen. Denk bijvoorbeeld een het bekende Melkmeisje, Meisje met de parel of Amandelbloesem van van Gogh. Of ga voor een mooi stilleven boven de bank zoals hierboven. Ook leuk als rond schilderij!

  • Vanaf: 42,-

#6 Bloemen schilderijen frissen je woonkamer op

Wie houdt er niet van bloemen?! Bloemen in een vaas zijn natuurlijk favoriet. Toch kan je de natuur ook op een andere manier in huis halen. Bijvoorbeeld door een mooi bloemen schilderij boven de bank te hangen. Tegenwoordig is het aanbod bloemen foto’s en illustraties enorm. Je kunt onder meer kiezen voor zonnebloemen, rozen en tulpen. Ook veldbloemen zijn erg populair. Of ga voor een leuke set waarin je bloemen combineert!

  • Exclusief
    Vanaf: 42,-

#7 Creatief kunst schilderij boven de bank

Naast de ‘standaard’ kunst reproducties zijn er ook allerlei creatieve bewerkingen. Bijvoorbeeld van het Melkmeisje. Het schilderij hierboven is bewerkt in kleur en heeft een nieuwe achtergrond gekregen. Een creatieve bewerking geeft een oud schilderij een verrassend effect. Ben je op zoek naar een opvallend schilderij voor boven de bank? Een kunst reproductie is uniek en zorgt zeker voor sfeer in huis.

#8 Met olifanten zit je altijd goed

Naast leeuwen, tijgers, luipaarden, flamingo’s en Schotse Hooglanders zijn olifanten enorm populair. Deze grote vriendelijke reuzen maken grote indruk met hun verschijning en lange slurf. Je kunt deze dieren op allerlei manieren terug laten komen in je interieur. Bijvoorbeeld als schilderij set boven de bank. Op olifanten raak je niet uitgekeken. Ze zijn een mooi symbool voor aan de muur.

  • posters olifanten
    Vanaf: 63,-

  • Vanaf: 84,-

#9 Driedelige wereldkaart schilderij boven de bank

Ben jij fan van reizen of ben je avontuurlijk ingesteld? Laat dit zien met een mooie wereldkaart. Bijvoorbeeld met deze driedelige set met wereldkaart, uitgevoerd in waterverf. Deze wereldkaart is verdeeld over drie delen maar vormt samen een eenheid. De kleuren matchen goed met een interieur met soortgelijke kleuren. Heb je een kleine bank en veel muurruimte, dan is een drieluik mooie aankleding voor boven de bank.

  • Vanaf: 42,-

#10 Olifanten schilderij boven bank

Omdat het gewoon prachtige dieren zijn geven we je nog een schilderij idee voor boven de bank. Dit schilderij bevat een fotobewerking van een olifant op zwarte achtergrond. Het is net alsof de olifant jouw woonkamer binnen komt lopen. Een zwart wit print past in elke interieurstijl en bij elke interieurkleuren. Liggende prints zijn daarnaast uitermate geschikt als schilderij voor boven de bank. Omdat de bank ook een horizontale lijn heeft past een liggend schilderij mooi in de ruimte erboven.

Een schilderij boven bank kopen

De muur boven de bank is de ideale plek om een mooi schilderij een plekje te geven. Bovenstaande schilderijen hebben je misschien al geïnspireerd. Bij Sfeer aan de Muur hebben we nog veel meer schilderijen die perfect zijn voor boven de bank. Bekijk onze collectie voor nog veel meer inspiratie. Onze schilderijen zijn helemaal samen te stellen. Zo kies je zelf welk formaat en materiaal je graag wil. Voor elke woonkamer is een geschikt schilderij te vinden voor boven de bank!

Benieuwd naar extra tips van onze stylist?

Onze stylist schreef een checklist met 20 direct toepasbare interieurtips. Download hem nu en pas de tips direct toe op je eigen interieur.